אלון נחמיאס - בלב ים
חורף" הוא הסינגל השני של אלון נחמיאס מתוך אלבום הפרויקט "בלב ים", המוקדש לזכרה של בת זוגתו, התצפיתנית סמ"ר ים גלס, שנהרגה בנחל עוז ב-7/10/23. שיר זה נוצר בשיתוף פעולה עם, ירמי קפלן, שהיה אחד האמנים שים אהבה במיוחד. השיר מבטא כאב עמוק ממסע ממושך בדרך של חוסר וודאות בהיעדרו של אדם יקר. אלון מתאר, ברמה האישית ביותר, את הפגישה האחרונה שלו עם ים ורגעים מהתקופה בלעדיה.
אלון נחמיאס: "לשיר יש לחן קצבי ומקפיץ היוצר ניגודיות עזה מול המילים העמוקות. אני מקווה ש"חורף" יגע בליבם של רבים, ויעניק להם מקום של הזדהות ונחמה".
ים גלס שירתה בגדוד 414, מפקדת תצפיתניות במוצב נחל עוז. נולדה ב-22.5.2003 בישראל, גדלה והתחנכה בעיר מודיעין. בשבת ה- 7.10.23, כשפרצה מלחמת חרבות ברזל, ים הייתה במשמרת בחמ״ל. היא וחברותיה הקפיצו כוחות להגנה על הישובים בגזרה. הן תיפקדו עד לרגע בו הושבתו כל אמצעי התצפית ואז הופנו לחדר בטחון בחמ״ל. החמ״ל הותקף והוצת על ידי מחבלי הנוחבה של החמאס. בתום ארבעה שבועות של המתנה בהם הוגדרה ים כנעדרת, התקבלה ההודעה מהצבא כי ים נפלה בקרב באותו היום הארור של ה-7.10.23. אלון בן זוגה של ים, לוחם משוחרר ביחידה מובחרת החל לאחר נפילתה של ים לכתוב שירים בניסיון להתמודד עם מותה ומתוך רצון להנציח אותה.
פרויקט "בלב ים" - פרויקט ההנצחה לזכרה של ים גלס. בפרויקט לוקחים חלק אלון נחמיאס בן זוגה ביחד עם אמנים אמנים שהם חלק מפסקול חייה של ים, ומנציחים את המוזיקה שכל כך אהבה.
מילים ולחן: אלון נחמיאס, עיבוד והפקה מוזיקלית : עידן כץ, בן בורשטיין, ירמי קפלן
How To Cry and Stay Alive - רועי צמח פלורה ועדי שחם
המוזיקאי והמשורר רועי צמח מארח את המוזיקאיות פלורה ועדי שחם. מילות השיר, שנכתבו בימים הראשונים לאחר ה-7 באוקטובר, מתארות את תחושת ההלם וחוסר האונים שפקדו כה רבים מאיתנו ביום השבת הנורא ההוא - היצר הראשוני וההישרדותי להתחבא מהמפלצות האורבות לנו בחוץ, והרצון לבכות ולשחרר את הכאב העצום שחווינו בפנים.
השורה "Sometimes playing dead is the only way to survive", נכתבה בהשראת שורדי פסטיבל נובה, שסיפרו כי נאלצו להעמיד פני מתים כדי להישאר בחיים.
את השיר מבצעות היוצרות המוכשרות פלורה ועדי שחם, שפעילות ומוכרות בסצינת האינדי המקומית ומעבר לה. המוזיקאי הוותיק, רועי דותן, אחראי על ההפקה הרגישה והאלגנטית, שמשלבת בתוכה גם פופ הרמוני של סוף הסבנטיז ותחילת האייטיז.
מילים ולחן: רועי צמח
רון דבני - לנשום עמוק
הזמר והיוצר רון דבני משחרר את "לנשום עמוקות", שיר חדש וייחודי למילים של דן תורן ז"ל, שנכתב זמן קצר לפני פטירתו בשנת 2024. זהו אחד מהטקסטים האחרונים שכתב תורן, ובו הוא משמש כראי לחברה הישראלית של ימינו, קורא לה לנשום, לעצור לרגע, ולהיזכר בכוחה של האחדות.
השיר, שנכתב מתוך דאגה עמוקה למרקם החברתי בישראל, נוגע ישירות בלבבות ומבקש להזכיר לנו שגם בזמנים של מחלוקות ומשברים, יש לנו אחריות משותפת להישאר יחד ולא להיסחף לפילוג.
"לנשום עמוקות" מוגש בעיבוד מוזיקלי בסגנון רוק-בלוז, שמעניק לשיר אווירה מחוספסת אך עמוקה, עם גיטרות חמות וסאונד שורשי, שמתמזגים בצורה מושלמת עם קולו הייחודי של דבני.
מילים: דן תורן / לחן, עיבוד והפקה מוזיקלית: רון דבני
השירים של דניאל - בביצוע מיטב אמני ישראל
דניאלי נולדה בריו דה ג'ניירו ועלתה ארצה עם משפחתה בהיותה בת 8 וחצי. היא נהרגה בתאונת דרכים לפני עשור בהיותה בת 20 בלבד כשיצאה מעוד משמרת בבית חולים "שניידר" במחלקת אונקולוגיה ילדים שם התנדבה.
מילדות בלטה בייחודיות שלה, בצניעותה ובאהבת האדם שהייתה נטועה בה. דניאלי כתבה שירים מגיל קטן, תחילה בחרוזים על פתקים ולימים כתבה במחברת ועט וגם למחשב. היא כתבה בעוצמה רגשית נדירה לגילה. אף אחד לא שיער ששירים אלה יגיעו לאחר מותה לביצוע של הזמרים המוערכים ביותר בישראל!
ראשון להלחין את השיר הראשון באלבום הוא ישי ריבו, כחודש לאחר התאונה עם השיר "להביע אהבה" שיר שכתבה דניאלי בגיל 11.5 בלבד. אחריו הגיעו: אמיר דדון, גלעד שגב, אביתר בנאי, אהרון רזאל, עקיבא ועוד..
אביה הקים את "קרן דניאלי" לזכרה כהמשך טבעי לפועלה בימיה הקצרים במטרה לתמוך וליזום בפעולות חסד, בריאות, חינוך רווחה וחברה. משפחתה החליטה שאת המנגינה הזאת חייבים להמשיך ואת הטוב הזה צריך להפיץ והיום רואה אור אלבום שכולו פרי כתיבה של ילדה צעירה, יפת מראה וטובת לב שחייה נגדעו בטרם עת.
מור - רום
רס"ל (במיל') אביתר עטואר, בן 24 מראש העין היה סטודנט ליצירה והפקה מוזיקלית באולפני פלוטו, במהלך הלימודים נקרא למילואים. באחת ממחברותיו כתב אביתר, שייעודו בחיים הוא לשמח אנשים באמצעות מוזיקה, שאותה חי ונשם מגיל צעיר מאוד, וכך דמיין את עתידו: "...אני הולך לנגן בחדר המוזיקה בבית שלי... אני אמן טראנס שמנגן בשבתות במסיבות טבע ומדי פעם גם מסביב לעולם..
אני אוהב לראות את הקהל רוקד מהמוזיקה שאני יצרתי וזה הכי כיף".
ב- 23 באוגוסט 2024 אביתר נפל בקרב במרכז רצועת עזה. השיר מגדלור נכתב והופק להנצחתו על ידי מור רומ, בוגרת המסלול ליצירה והפקה, והוא עוסק ביציבות ועוגן במציאות של חוסר ודאות מטלטלת. השיר בסגנון טראנס שהיה הז'אנר המוזיקלי האהוב על אביתר והוקלט באולפני פלוטו.
רחל אמו וניקול שמס בת זוגו מתארחות בשיר, יחד עם דני קוטנר, עידן לי קורץ ואנסטסיה בוטארה
אשר מתחברות יחדיו לשיר של עוצמה נשית. השיר מופץ בליווי קליפ מהאולפן
שי המבר - עוד יום במזרח התיכון
דרך האלבום שי מספרת סיפור אישי, מצמרר ועוצמתי. סיפור של עם שלם, סיפור של מדינה. על האנשים והנשים. בדרכה הכל-כך מיוחדת שי לוקחת אותנו למסע מלא בדימויים, עשיר במילים, צוללת ללחנים מהפנטים, תוך מסע מפואר וכואב, על אהבה ומלחמה. ברגעים שכבר לא נותר מקום לחלום ולנשום ולא נותרו כוחות לקום וליפול, היא אוספת סביבה קרוב את ההשראות וההשפעות הישראליות הגדולות שלה מדליה רביקוביץ, מאיר אריאל, יהודה עמיחי ועד שלמה ארצי... פורטת את ההיסטוריה שלנו מ 40 שנה במדבר, לים סוף הנקרע, למחנות ההשמדה ולתקומה.
המבר לוקחת אותנו לעוד יום במזרח התיכון: לבית הריק, לממ"ד באופקים, לכבישים הריקים, לילדים של בארי, למלחמת העולם השלישית. היא מכניסה אותנו לעולמה המשתקף דרך המסכים, עולם של מלחמות דרקונים, חיילים בסלון, על מדים - אל מול החיכיון המתמשך והאינסופי לאהובה שנמצא בעזה חודשים ארוכים. עם המון תקווה בעברית שמחר נהיה מדבר והחיטה תצמח שוב.
מילים ולחן: שי המבר, עיבודים: ניר מימון, שי המבר, הפקה מוזיקלית: ניר מימון