top of page
זה.jpg

הורים תובעים 2.5 מיליון שקל מעיריית ירושלים: “ביה”ס של בתנו לא נגיש”
דורשים להנגיש באופן מיידי את בי"ס "נווה עציון" וטוענים: התרענו כמה פעמים והתעלמו מאיתנו. העירייה: "מחכים למסמכים". ההורים: "הגשנו אותם שוב ושוב לאורך שנים"

אתר שווים, גיא וקנין 15 באוקטובר 2024

הורים לילדה נכה המתמודדת עם מחלת שרירים תובעים 2.5 מיליון שקלים מעיריית ירושלים – בשל היעדר נגישות בבית הספר בו היא לומדת.  

בתביעה, שהוגשה ערב יום הכיפורים לבית המשפט המחוזי בירושלים, מאשימים ההורים את העירייה בהפקרות ורשלנות. “עיריית ירושלים מפרה את החובות החלות עליה בנגישות, לפי חוק שוויון זכויות”, נכתב בכתב התביעה. כעת יש לעיריית ירושלים 60 יום להגיש את כתב ההגנה.

הורי הילדה, תלמידה בבית הספר היסודי “נווה עציון”, מעידים כי בית הספר אינו נגיש לצרכיה הפיזיים והמוטוריים. התלמידה מוכרת עם 188% נכות וטוענת כי העירייה מתחמקת מלתת את מה שהיא חייבת. “העירייה חייבת להנגיש את מוסד הלימודים ופשוט גוררת רגליה מלבצע את השינויים הנדרשים”, הוסיפו בכתב התביעה.

אביה של הילדה טוען שלאורך השנים התריע מספר פעמים על הבעיה אך זכה בהתעלמות ואף באיום בתביעה נגדו. “ההתנהלות של המערכת אילצה אותי לפנות אל מערכת החוק”, אומר האב ומסביר שזה היה למעשה המוצא האחרון שלו. “בעלי התפקידים בעירייה מקלים ראש בהשלכות חוסר התפקוד שלהם, לאור מעטה החסינות שיש להם כעובדי ציבור במסגרת מילוי תפקידם, שמאפשר להם לזלזל במופגן בנושא הנגישות”.

לטענתו המצב רומס את זכויותיהם של תלמידים ברחבי העיר, המלאה בכשלי בטיחות ונגישות. כחיזוק לטענתו הוא מזכיר את דוח הביקורת לשנת 2022 של מבקרת העירייה, שהורתה להיערך ולהנגיש את כלל מוסדות החינוך הקיימים – אך הוראותיה לא מולאו בפועל. “מצופה כי החברה הישראלית תקבל את בניה ובנותיה הנכים כשווים בני שווים”, סיכם האב.

מעיריית ירושלים נמסר בתגובה: “אנחנו משקיעים מאמצים רבים במתן מענה מיטבי לכל פנייה בתחום הנגישות, בפרט שמדובר בנגישות לילדים עם מוגבלות בבתי הספר. מנהל החינוך בעיריית ירושלים מקיים קשר עם המשפחה כדי לקדם את ההנגשה הפרטנית הנדרשת, במטרה להבטיח שהיא תבוצע בצורה הטובה ביותר ובהתאם לצורכי התלמידה.

עד כה, לא התקבלו במחלקת הנגישות המסמכים הרפואיים הנדרשים, למרות פניות חוזרות ונשנות וכן ניסיונות חוזרים מצדנו לקבלם. המסכמים הללו חיוניים לצורך קביעת ההתאמות הנדרשות. ברגע שיתקבלו האישורים הנדרשים, עיריית ירושלים תפעל להשלמת הטיפול הנדרש”.

עו”ד לירון ארבלי, מומחית בנגישות ומקרקעין המייצגת את התלמידה, מסרה בתגובה כי “המסמכים נמסרו לעירייה שוב ושוב לאורך השנים, אך ללא בכל מענה עד שלא נותרה בפני התלמידה ומשפחתה כל ברירה אלא לפנות לערכאות. ועדת זכאות ואפיון מתקיימת בכל רשות מקומית, ותפקידה לבצע את רמת התפקוד והצרכים של התלמידים העולים לכיתה א’. מסקנות הוועדה ומלוא המסמכים הרפואיים הרלוונטיים הוגשו כנדרש עוד בשנת 2019”.

בתמונה - בית הספר היסודי “נווה עציון” בירושלים. (צילום מסך מערוץ היוטיוב של בית הספר)

bottom of page