top of page
תמונה קנבה (1).png

מחקר חדש: שוקולד מריר עשוי להפחית סימפטומים של דיכאון
החוקרים עדיין לא יכולים להצביע באופן חד משמעי על הקשר הסיבתי, אך מנתונים העולים מכ־13 אלף נשאלים, אכילת השוקולד הצביעה על ירידה של 70% בדיווח על תסמיני דיכאון

מערכת שווים, 14 באוקטובר 2024

 

מחקר שנערך באוניברסיטת UCL בלונדון, מצא כי אכילת שוקולד מריר עשויה לסייע בהפחתת חרדה ובשיפור תסמינים של דיכאון קליני.  המחקר, שפורסם בכתב העת “Depression and Anxiety”, בחן נתונים של יותר מ-13 אלף מבוגרים בארה”ב. החוקרים גילו כי אנשים שדיווחו על צריכת שוקולד מריר במהלך שני פרקי זמן של 24 שעות, היו בעלי סיכוי נמוך ב־70 אחוז לדווח על תסמיני דיכאון בהשוואה לאלו שלא אכלו שוקולד כלל.

ד”ר שרה ג’קסון, מי שעמדה בראש המחקר, ציינה: “המחקר מספק ראיות לכך שצריכת שוקולד, במיוחד שוקולד מריר, עשויה להיות קשורה לסיכוי מופחת לתסמיני דיכאון קליניים משמעותיים”. עם זאת, היא הדגישה כי נדרש מחקר נוסף כדי לקבוע את הקשר הסיבתי. מעניין לציין כי לא נמצא קשר משמעותי בין צריכת שוקולד חלב לבין הפחתת תסמיני דיכאון.

החוקרים משערים כי ההשפעה החיובית של שוקולד מריר על מצב הרוח קשורה למרכיבים הפסיכואקטיביים שבו, כמו פנילאתילאמין – נוירומודולטור שנחשב חשוב בוויסות מצבי רוח. בנוסף, שוקולד מריר מכיל ריכוז גבוה יותר של פלבנואידים, נוגדי חמצון שהוכחו כמשפרים פרופילים דלקתיים, אשר נמצאו קשורים להתפרצות דיכאון. דיכאון משפיע על יותר מ-300 מיליון אנשים ברחבי העולם, לפי ארגון הבריאות העולמי, והוא הגורם המוביל לנכות גלובלית.

 

למרות הממצאים המעודדים, החוקרים מדגישים כי נדרש מחקר נוסף כדי להבין את המנגנון הביולוגי ולקבוע את הסוג והכמות האופטימליים של צריכת שוקולד למניעה וטיפול בדיכאון. בכל מקרה, מומלץ שמי שחווה תסמינים של דיכאון יפנה לרופא או למטפל מתאים.

תמונה מ canva

 

bottom of page